Jongerencoaching

Volwassen worden... leuk?! Je mag lekker veel zelf bepalen, maar je krijgt ook steeds meer verantwoordelijkheden.

Je moet van alles; gezellige vrienden hebben, zorgen dat er geld binnenkomt, het liefst nog een studie afronden, ziektekosten betalen en je ouders kunnen ook nog moeilijk doen over van alles. Je wilt het graag anders, maar waar moet je beginnen? Misschien wel bij een jongerencoach? Dus het is goed dat je ons hebt gevonden! We kunnen je helpen en het kost je niets.

Woon je in Heemskerk, Beverwijk of Velsen?

Het jongerenteam in de IJmond is er voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar die geen dak meer boven hun hoofd hebben.

Dus leef je op straat, omdat je ouders je eruit hebben gezet of woon je tijdelijk in een instelling of opvang? Dan kunnen we je op weg helpen. Meestal komen dit soort problemen niet alleen... dus we zijn er ook voor je als er daarnaast sprake is van:

  • Financiële problemen
  • Verslavingsproblemen
  • Psychosociale of gedragsproblemen
  • Problemen met school of werk
  • Of als je in contact bent geraakt met politie of justitie

Heb je hulp nodig? Of twijfel je nog? Je kunt altijd contact opnemen met ons Informatie- & Adviesteam via 088 - 995 8355 of mail naar info@cjgijmond.nl.

Woon je in Haarlem, Bloemendaal of Zandvoort?

Het jongerenteam is er voor je als je tussen de 15 en 23 jaar bent en je vast loopt bij belangrijke dingen.

Bijvoorbeeld met je financiën, wonen, justitie, werk of school, gevoelens of gedrag? Dan kan het fijn zijn om even met iemand te overleggen. Iemand die naast je staat en je kan helpen deze zaken weer op de rit te krijgen. Iemand die als het nodig is met je mee kan gaan naar instanties en de route kent in de onoverzichtelijke wereld van de hulpverlening.

Wil je hulp of gewoon even overleggen? Bel dan het Informatie- & Adviesteam op 088-9958484 of mail naar info@cjghaarlem.nl.  

"Ik kon eindelijk op iemand rekenen"

- anoniem -
"Ik kon eindelijk op iemand rekenen"

'Drie jaar geleden was ik ten einde raad. Elke poging om mijn leventje weer op orde te krijgen, ging mis. Ik had geen geld, geen huis en het gevoel van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Ik wist niet wat ik kon verwachten van een CJG-coach, maar ik had wel gelijk goed contact. Ze gaf mij het gevoel dat ik op haar kon rekenen en samen hebben we een plan uitgestippeld. Ze ging bijvoorbeeld mee naar verschillende instanties. Ik heb mijn woordje echt wel klaar, maar ik kan ook ontploffen. En dat schiet natuurlijk niet op. Ze hebben mij goed geholpen hoe ik met mijn ‘korte lontje’ om kan gaan. Naast mijn problemen was er gelukkig ook tijd om over ‘normale’ dingen te praten en hebben we ook echt gelachen! Nu ik een eigen plekje heb, gaat het een stuk beter. Ik regel het nu weer zelf, maar ik kan haar altijd bellen. En dat stelt me gerust.'

 
Is het voor jou een drempel om hulp in te schakelen? Dat snappen we ook, je bent zeker niet de enige. Weet dat we jouw situatie serieus nemen en samen gaan kijken wat voor jou werkt.

 

Agenda workshops & trainingen

Er zijn veel verschillende trainingen en cursussen die je kunt volgen op het gebied van opvoeden en opgroeien. We maken het graag makkelijk voor jou om te kiezen en zetten het aanbod in deze regio op een rijtje op de pagina www.samenopgroeien.nu.